Tudengeid haritakse vaatemänguga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Juhanson
Jaanika Juhanson Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval saavad tudengid Tartus Genialistide klubis osa uuenduslikust ja harivast vaatemängust «Plahvatus».


Kui enamasti jagatakse teadmisi kuivas ja akadeemilises vormis, siis seekord on uue teatri Cabaret Rhizome näitlejad koos Viljandi kultuuriakadeemiast appi tulnud lavastaja Jaanika Juhansoniga infokeskuse Loov Eesti eestvedamisel kokku pannud etenduse, mille auditoorium viiakse haaravale reisile koos nelja noore alustava ettevõtjaga.

«Kui Eesti loome-eriala tudeng saab diplomi kätte, on tal kõige loogilisema valikuna ees ettevõtjatee,» rääkis Loova Eesti juht Ott Sarapuu. «Tõsiasi on see, et praegused loome-erialade õppekavad ei valmista noori selleks piisavalt ette. Leidsimegi nüüd loomingulise ja haarava vormi, kuidas teadmisi neile edasi anda.»

Vaatajad saavad kaasa elada nelja kartmatu tudengi teekonnale. Käänakute ja katsumuste kaudu vormitakse vaatajate silme all noorte unistusi ja andeid ühendav elujõuline loomemajandusettevõte.

Tartusse «Plahvatust» vaatama minna saab ka Viljandist. Loova Eesti buss korjab huvilised bussijaama kõrvalt parklast peale esmaspäeval kell 16.30 ja toob tagasi kell 22.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles