Viigimäng lõpetas meestele karikaturniiri

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC käsipallimeeskond alistas kolmapäeval Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria teises vastasseisus Aruküla.
Viljandi HC käsipallimeeskond alistas kolmapäeval Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria teises vastasseisus Aruküla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Viljandi HC võlus kolmapäeval kodusaalis Eesti karikavõistluste poolfinaali kordusmängus HC Kehra vastu välja 22:22 viigi, pääses finaali tiitlikaitsja, kes esimese kohtumise seitsmeväravalise paremusega võitis.


Tänavu meistriliigas korra juba valitseva Eesti meistri ja karikavõidu kaitsja HC Kehra alistamisega üllatanud Viljandi meeskonnale oli kolmapäevane viik märkimisväärne saavutus. Samas võis spordihoonesse kogunenud publik veenduda, et vastane pingutas täpselt nõnda palju, nagu oli tarvis finaali jõudmiseks.



Seda ei salanud ka esimest hooaega HC Kehra peatreeneri kohustusi täitev Indrek Lillsoo.



«Mehi on raske pingutama sundida, kui sihile on võimalik ka kergemalt pääseda,» tunnistas ta. Samas võttis ta omaks, et üritas mehi liigsest koormusest säästa. «Ees seisab ju ridamisi olulisi ja raskeid mänge, alustades karikafinaalist.»



Kokkuvõttes nentis Lillsoo, et meeskonna ülesanne oli kohtumine võita. «Kes see ikka väljakule kaotama läheb.»



Mängu ilu ei pakkunud tema arvates kumbki pool. «Tunnustada tuleb ehk mõlema meeskonna väravavahte, kes tegid ilusaid tõrjeid.»



Enamiku kohtumisest mõneväravalises kaotusseisus olnud Viljandi HC jõudis viigini mõni minut enne lõpuvilet ja asus viimasel minutil isegi väravaga juhtima. Paraku suutis vastane taas seisu viigistada.



Viljandlaste treener Lembit Nelke nentis, et selle mänguga pole põhjust hoobelda, aga seda pole tarvis ka häbeneda. «Hoida Kehrat 22 peal, näitab päris korralikku kaitsetegevust,» lausus ta ning lisas: «Suurt hinnaalandust meile ei tehtud. Kui, siis mängis mõni mees veidi sirgema põlvega.»



Treener avaldas kahetsust, et nii mõnigi viljandlaste algatatud kiirrünnak ei jõudnud sihile, need aga oleksid võinud edu korral mängu olulise pöörde tuua.



Karikavõistluste poolfinaalis Viljandi HC-d kokkuvõttes võitnud HC Kehra peab finaalseeria Põlva Servitiga, kes teises poolfinaalis sai kahe mängu kokkuvõttes jagu Chocolate Boysist. Esimene finaalkohtumine peetakse 4. detsembril Kehras ja teine kaks päeva hiljem Põlvas.



Karikasarjast välja langenud Viljandi HC jätkab Eesti meistrivõistlusi 9. detsembril kodusaalimänguga, milles tema vastane on taas HC Kehra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles