Koerte nahka on läinud kümneid koduloomi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murese talu perenaine Mirja Arm ja perepoeg Madis Arm ütlevad, et ei taha võõraid koeri tulistada, kuid kui murdmine jätkub, tuleb nad siiski maha lasta. Nende endi koerad on pigem lammaste hoidjad.
Murese talu perenaine Mirja Arm ja perepoeg Madis Arm ütlevad, et ei taha võõraid koeri tulistada, kuid kui murdmine jätkub, tuleb nad siiski maha lasta. Nende endi koerad on pigem lammaste hoidjad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitu Viiratsi ja Tarvastu valla lambakasvatajat on ilma jäänud kümnetest loomadest, kelle on murdnud tõenäoliselt hulkuvad penid.


Tarvastu valla Murese talu perepoeg Madis Arm ütles, et kevadest saati on nende enam kui kolmesajast lambast murtud umbes 90. Tema hinnangul on tegemist olnud mitme koeraga. Tavaliselt ilmuvad nood hommikul, kuid on juhtunud ka seda, et pererahvas peab õhtul päeva jooksul maha murtud loomi koplist kokku korjama.



Perenaine Mirja Arm nentis, et lambaid murtakse enamasti kaugematel karjamaadel. Kiskjad on osa saaki söönud, kuid on olnud ka puutumata korjuseid, mis näitab, et murtud on vaid murdmise pärast.



Mureselt umbes kaheksa kilomeetri kaugusel asuva Tõnu talu peremees Kalle Markvart teadis, et tema karjast murdsid kümme lammast tumedat karva suured hundikoerad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles