Kohaliku omaalgatuse programmist sai toetust 47 projekti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Kohaliku omaalgatuse programmi sügisvooru laekus Viljandimaal 77 projektitaotlust, millega sooviti 1 378 285 miljonit krooni ehk peaaegu kolm korda enam, kui oli toetusteks mõeldud raha.


«Seekordset taotlusvooru iseloomustab suur maakondlike projektide arv,» ütles Viljandi maavalitsuse majandusarengu peaspetsialist Jane Lumiste. «Selliseid projekte oli koguni 11, tavaliselt on neid kolm-neli.»

Projekte kirjutati peamiselt advendi- ja jõuluürituste korraldamiseks, kevadiste heakorratööde tegemiseks ning siltide ja viitade paigaldamiseks, aga ka juba jaanipäevapidude ja suviste laatade pidamiseks.

Maapiirkonna projekte esitati 67, millega taotleti 1 281 305 krooni toetust. Komisjoni otsusega rahastati pingerea põhjal 40 projekti, mis said 427 420 krooni toetust. Linnapiirkonnast esitati 10 projekti, millega taotleti 96 980 krooni toetust, kuid raha oli sügisvooruks 60 000 krooni. Sellest toetati seitset projekti.

Kõige enam toetust, kogu taotletud summa ehk 45 000 krooni, sai mittetulundusühendus Kodukant Viljandimaa tuleva aasta tegevustoetuseks. Karksi-Nuia aianduse ja mesinduse selts sai 27 580 krooni traditsioonilise aianduse ja mesinduse laada korraldamiseks.

Sõprade klubi Sõrg sai 25 000 krooni silla rajamiseks üle Raudna jõe ning Saarepeedi noorteklubi SNAK samuti 25 000 krooni keraamika põletusahju soetamiseks.

«Täies taotletud summas rahastati 11 projekti. Põhjuseks oli eelkõige rahanappus, kuid paraku jätab projektide kirjutamise tase ikka veel soovida, eriti hinnakalkulatsioonide ja maksumuste põhjenduste osas,» rääkis Jane Lumiste. «Tõsi küll, kevadise taotlusvooruga võrreldes olid projektid seekord paremini vormistatud, ent kevadine voor oli selles mõttes ka märkimisväärselt kehv.»

Lisaks 11 maakondlikule projektile laekus teistest enam taotlusi Suure-Jaani, Karksi ja Viiratsi vallast, vastavalt kaheksa, seitse ja kuus taotlust. Esmataotlejaid oli maapiirkonnast 12 ja linnapiirkonnast kolm.

Järgmine võimalus kohaliku omaalgatuse programmist raha küsida on tuleval kevadel.

Programmi eesmärk on kohalik areng ja piirkondade konkurentsivõime kasv kogukonna kaasamise ja tugevdamise kaudu. Programmi valdkonnad on kogukonnaliikmete koolitamine ja kohaliku arengu kavandamine, ajaloopärandi ja traditsioonide väärtustamine ja elukeskkonna parandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles