Viljandi perearstid patsientide rahakoti kallale ei tõtta

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa perearstid ei kavatse Järvamaa kolleegide eeskujul kehtestada seadust eirates visiiditasu, kuid toetavad muudatust, mis lubaks seda teha.


«Kui inimesed on pandud nii halba seisu, võivad tulla ka sellised otsused,» hindas naabermaakonna kolleegide seadusvastast otsust Viljandis tegutsev perearst Agnes Leesmäe. «Mina visiiditasu ei küsi.»



Sama kinnitasid teisedki «Sakalaga» vestelnud Viljandi perearstid. «Me ei saa seda küsida ja tasu kehtestamine ei sõltu meist,» lausus Helve Kansi.


Järvamaal on visiiditasu 25 krooni.



Rahaküsimise põhjuseks on Järvamaa arstid nimetanud haigekassa kuueprotsendilist kärbet. Agnes Leesmäe sõnul häirib kärbe ka teda, sest ta saab oma patsientidele teha kuus protsenti vähem uuringuid. «Omal ajal anti gripipuhangu ajal arstidele personali ja vahendeid juurde, nüüd aga võetakse maha,» nentis ta.



Kolmapäeva õhtul siinsete kolleegidega kohtumas käinud Eesti perearstide seltsi juhatuse liige Diana Ingerainen kinnitas, et praeguste seaduste järgi ei tohi perearst patsiendilt visiiditasu küsida. Küll aga esitas selts sotsiaalministeeriumile esmatasandi arstiabi käsitlevates seadustes muudatuste tegemiseks ettepanekud, mille seas oli ka visiiditasu kehtestamise võimalus.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles