Viljandi sooja hind hakkab pendeldama

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esro juhataja Jaan Saare kinnitust mööda võivad Viljandi kortermajade elanikud pisikest sooja hinna langust
oodata veebruaris. Sellele eelneb umbes sama suur hinnatõus.
Esro juhataja Jaan Saare kinnitust mööda võivad Viljandi kortermajade elanikud pisikest sooja hinna langust oodata veebruaris. Sellele eelneb umbes sama suur hinnatõus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rakveret küttev firma teatas sel nädalal, et sooja hind langeb enam kui veerandi võrra, kuid viljandlastel seisab jaanuaris ees hoopis paari­kümnekroonine hinnatõus.


«Rakveres oli hind varem väga kõrge,» põhjendas muudatust konkurentsiameti energiateenistuse juhataja asetäitja Mare Karotamm. «Saime tarbijatelt kaebusi, ehkki seal ei saa meie hinda kinnitada.»


Viljandis olevat hind pidevalt stabiilne püsinud.



Eestis peavad konkurentsiametis hinna kinnitama need firmad, kes müüvad aastas sooja enam kui 50 000 megavatt-tundi. Viljandimaal tuleb sealt oma pakutud hinnale kinnitus saada Viljandi Esrol ning Viiratsis tegutseval Fortum Termestil. Rakveres jääb müüdava sooja kogus veidi alla nimetatud piiri ja seal kinnitab hinna linnavalitsus.



Konkurentsiamet on Viljandi soojatootja Esro jaanuari hinna piirmääraks kinnitanud 934.50 krooni koos käibemaksuga. Praegu on see 906.60. Pisike odavnemine seisab ees veebruaris, kui hind peaks langema 888 kroonile. Kas see ka tõepoolest juhtub, sõltub gaasi hinnast.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles