Korstnapühkija aitab õnnetuse ära hoida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija.
Korstnapühkija. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Viljandis ühe maja korstnas tekkinud tahmapõleng tuletab kõigile  majaomanikele meelde, et enne talve tuleb lasta küttekehi puhastada.


Päästjad summutasid Lina põiktänava maja korstnas tekkinud tahmapõlengu soolaga ning tuli lõõridest välja ei levinud. Tulekahju põhjus oli ilmselt pühkimata korsten.



Päästeteenistus juhib tähelepanu, et korstna pühkimata jätmine on tuleohutusnõuete rikkumine ning majaomanikku saab selle eest rahatrahviga karistada.



Lõuna-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhtivspetsialist Marek Kiik ütles, et inspektor hakkab Viljandi tahmapõlengut menetlema. Kontrollitakse ka seda, kas tuleohtlikku olukorda sattunud majas on suitsuandur.



Võimaliku trahvisumma suurus oleneb põlengu tekkimise asjaoludest.


«Inspektor võib piirduda ka suulise hoiatusega, aga kui tuleohutusnõudeid rikutakse korduvalt või ilmneb raskendavaid asjaolusid, võib trahv ulatuda 18 000 kroonini,» lausus juhtivspetsialist. Enamasti jääb trahvisumma siiski paari tuhande krooni piiresse.



Päästeameti kogemust mööda sagenevad tahmapõlengud just sügisel, kui hakatakse rohkem kütma. Pühapäeval tuli Lõuna-Eesti päästekeskuse päästjatel kustutada kahte tahmapõlengut ka Jõgevamaal.



Mullu oli Viljandimaal tahmapõlenguid kahekümne ringis.



Viljandimaa tuletõrjeühingu kahel korstnapühkijal on juhatuse esimehe Toomas Hengi sõnul tellimusi detsembri esimese kümmepäevaku lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles