Märt Israel käis Soomes jalalõikusel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel.
Märt Israel. Foto: Raigo Pajula

Maailma kettaheiteparemikku kuuluv Märt Israel käis reedel Soomes jalalõikusel, mille käigus selgus, et vigastus on kardetust tunduvalt hullem: hüppeliigese side oli kolmest kohast katki.


Tuntud Soome arst Ilkka Tulikoura ütles pärast täisnarkoosiga tehtud lõikust Israelile, et jala seisukord oli väga halb. «Opereerima pidanuks mind isegi sel juhul, kui ma poleks sportlane,» lausus Karksi-Nuiast pärit 26-aastane Israel «

Õhtulehele

».

Tänavuses maailma edetabelis tulemusega 66.05 kümnendat kohta hoidev Israel käis kõigepealt Eestis uuringutel. «Tegime MRI pildi, mis näitas, et seis on päris kahtlane," tõdes Vesteinn Hafsteinssoni ja Uno Ojandi hoolealune.

Trauma kimbutas Israeli juba ammu. «Olen hullult trenni teinud, aga kui vigastus segab, on raske väga head tulemust saavutada,» arutles ta. «Praegu oli õige aeg lõikusel käia, sest olümpiamängudeni jääb veel kolm aastat.»

Mõistagi tahab Israel edukalt esineda ka eeloleval suvel Hispaanias Barcelonas Euroopa meistrivõistlustel ja 2011. aasta maailmameistrivõistlustel Koreas. Tulikoura hinnangul saab kettaheitja juba kevadel korralikult heita.

«Olen kogu aeg suhteliselt positiivselt meelestatud,» nentis Israel «Mõnes mõttes võib vigastus isegi kasuks tulla.»

Praegu karkude abil liikuv Israel peab treeningutes tegema pausi. «Kaks nädalat on jalg kipsis, sellele ei tohi toetuda,» ütles ta. «Seejärel pannakse uus kips. Siis võin ülakeha tugevdama hakata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles