Põllumehed ei leia oma mures üksmeelt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjakasvatajad on juba mõnda aega piimatootmisele peale maksnud.
Karjakasvatajad on juba mõnda aega piimatootmisele peale maksnud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Põllumeeste keskliit ja põllumajandus-kaubanduskoda kutsuvad põllumehi homme riigikogu ette protestima, talupidajate keskliidu juhatus seda aktsiooni aga ei toeta.


Meeleavalduse korraldajad nimetavad meeleavalduse eesmärgiks teavitada üldsust, valitsust ja riigikogu sügavaimast põllumajanduse kriisist pärast taasiseseisvumist ning kutsuda riigikogulasi toetama riigieelarve muutmise ettepanekut.



Viljandimaa põllumajandustootjate liidu tegevesimehe Ülo Rahula teatel väljub buss kell 13 Tallinnas algavale aktsioonile Viljandist Pargi tänav 3 kell 10 ja jõuab tagasi kell 17-18. Rahumeelne protest kestab riigikogu ees umbes tund aega. Põllumehi on lubanud sõnavõtuga toetada Edgar Savisaar, Karel Rüütli ja Ivari Padar.



«Sõidan pealinna, sest me peame endi eest seisma. See on meie rahumeelne appikarje,» lausus Viiratsi valla Leemeti talu peremees Mati Leemet, kes kasvatab vilja ja sigu.



Sakala Põlduri juhatuse liige Jaanus Põldur ütles, et on valmis pealinna sõitma, kuid vaevalt meeleavaldusest kasu tõuseb. «Toompeal protestimine pole kunagi tulemust andnud,» sõnas ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles