Võimlejad jagasid Viljandis karikaid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluvõimleja Liisi Vister esitas pühapäeval kohtunikele rõnga- ja pallikava ning sai kokkuvõttes noorteklassis kolmanda koha.
Iluvõimleja Liisi Vister esitas pühapäeval kohtunikele rõnga- ja pallikava ning sai kokkuvõttes noorteklassis kolmanda koha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Viljandis aset leidnud Eesti ilu- ja rühmvõimlemise karikavõistlustel pakkus alaliidu eriloaga võistlema lubatud Liisi Vister kodupublikule ja treeneritele suurepärase proksise üllatuse.


Viljandi spordikooli iluvõimlemistreeneri Kersti Petersoni selgitust mööda kuulub Liisi Vister veel selle aasta lõpuni Eesti B-gruppi, karikavõistlustel võivad aga kaasa teha vaid tugevama ehk A-grupi iluvõimlejad.



«Et Liisi mullu B-grupis võitis, andis võimlemisliidu juhatus talle kodusaalis peetavatel karikavõistlustel kaasategemiseks eriloa,» nentis ta.



Kui võistluste eel oli ainsa kohaliku iluvõimlejana publiku ette astunud 11-aastase neiu eesmärk pääseda osalejate rivi esimese poole ehk kaheksa sekka, siis võistluse käik pakkus väga toreda üllatuse: ta lõpetas noorteklassis kolmanda kohaga, kogudes kahe vahendikavaga 24,20 punkti.



Selle klassi võitjaks tulnud Olga Taranenko klubist Piruett teenis 28,43 ja teise koha karika pälvinud tartlanna Carmel Kallemaa klubist Janika 26,30 punkti.



Liisi Vister esitas kohtunikele rõnga- ja pallikava. Ehkki rõngakavaga sai ta rohkem punkte, tuli treeneri sõnul seekord paremini välja pallikava.



«Pallikava on Liisi harjutanud ainult mõne nädala, aga see vahend sobib talle imehästi, sest võimaldab tal esile tõsta just oma suurepärast painduvust,» kõneles Kersti Peterson ning lisas: «Liisi oli väga tubli, hoolimata sellest et ta võistles kerge palavikuga ja oli nädal enne võistlust päris tõsiselt haige.»



Treeneri jutu järgi on Halliste koolis õppiv Liisi Vister andekas ja väga mitmekülgne tüdruk. «Peale iluvõimlemistreeningute leiab ta aega ka muusikakoolis käia.»



Pikal võistluspäeval Viljandi spordihoones astusid võimlejad üles üheksas võistlusgrupis: kolmes grupis ilu- ja kuues rühmvõimlejad.



Ainus Viljandi spordikooli ja Meetrumi klubi rühmvõimlejate koosseis tegi kaasa B-grupi arvestuses ning kogus kohtunikelt rõngakava eest 14,90 punkti ja oli selle tulemusega kuues. Grupi kolm kõrgemat kohta läksid klubi Jaanika rühmadele.



Rühmvõimlemises kõige edukamaks osutus aga klubi Piruett: selle rühmad pälvisid võidukarika meistri- ja juunioride klassis ning ka noorte ja laste A-grupis.



Iluvõimlejatest võttis meistriklassis karikavõidu Julia Makušina Narvast ja juunioridest Karina Jerõgina klubist Piruett.



Nagu ütles Viljandi rühmvõimlejate juhendaja Urve Tamm, said tema hoolealused kavaga kenasti hakkama ja väärivad kõhkluseta tunnustust.


«Koht ei olnud just hiilgav, aga tüdrukud olid igati tublid. Lihtsalt meie tase on praegu selline,» kõneles ta.



Tamme sõnul ei soosinud viljandlannasid seekord ka loos. «Neil, kes grupist esimesena kohtunike ette astuvad, kipuvad punktid väheke tagasihoidlikumad olema.»



Eile tunnistas Urve Tamm, kes oli ühtlasi võistluste Viljandi peakorraldaja, et on üpris väsinud, ja avaldas kõhklust, kas ta tulevikus enam sellist töökoormat oma õlule võtab.



«Tean, et ütlesin seda ka eelmine kord, aga siis mõtlesin, et pallimängude kõrval võiks ju viljandlastele ka graatsilisemat silmailu pakkuda,» lausus ta ning toonitas, et ilma tublide abilisteta ja toetajateta poleks säärane mahukas ettevõtmine mõeldav.



«Karikavõistlustel on erakordne, et sportlasi premeeritakse peale karikate ka auhindadega, Toom Tekstiili abiga saime meie sellega hakkama. Võistlussaali kaunistada on meid aga varem aidanud ja aitas seegi kord Floreas Viljandi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles