Kiri: Head lahendused sünnivad üksnes koostöös

, Kodukant Viljandimaa tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühenduse Kodukant Viljandimaa revident Krista Villem
Ühenduse Kodukant Viljandimaa revident Krista Villem Foto: Elmo Riig / Sakala

«MINA NÄEN seda nii, et aus ja õiglane revident visati välja.» Säärase lausega võttis Krista Villem 3. novembri «Sakalas» kokku sündmustiku, mille ta ise oli esile kutsunud oma suutmatusega lahendada probleeme läbirääkimiste ja koostöö õhkkonnas.


Selgitan alljärgnevalt tekkinud olukorda ühenduse Kodukant Viljandimaa juhatuse palvel.



ESITEKS vajavad täpsustamist ajalehes avaldatud väited, et Krista Villem on olnud ühenduse liige paarkümmend aastat ja ta on kuulunud selle juhatusse.



Krista Villem pole kunagi kuulunud juhatusse. Ka ei oska ma kommenteerida seda, millise ühenduse liige on ta paarkümmend aastat olnud. Meie ühendus sündis jaanuaris 1995, seega 14 aastat ja 10 kuud tagasi.



Peab kahetsusega nentima, et Krista Villemi hinnang ühenduse Kodukant Viljandimaa juhatuse tegevusele ei ole õige. Ühenduse juhid ei ole raha kõrvaldanud. See on ka kõigi vajalike algdokumentidega tõendatud.



Revidendi arusaamatu käsitlus käib Kodukant Viljandimaa 2008. aasta tegevuse kohta, kuid ilmselt on ta unustanud, et kõnealuse aasta tegevusaruande on üldkoosolek heaks kiitnud.



Krista Villemi ristisõda Kodukant Viljandimaa vastu on ajendatud ilmselt hoopis teistsugustest motiividest. Isegi kui meil oleks infot probleemide põhjustest, ei hakkaks me neid analüüsima ajalehe veergudel, vaid püüaksime asju lahendada diskreetselt.



REVISONIKOMISJONIL kui organil, kõnealusel juhul revidendil, on kahtlemata õigus tutvuda kõigi ühenduse dokumentidega, kuid pole mõtet sellepärast lahtisest uksest sisse murda. Ka «Sakalas» oli küllalt selgelt kajastatud juhatuse ettepanek leppida kokku mõlemale poolele sobiv aeg, et asjalik ja energiast pakatav revident saaks täita kõiki oma kohustusi.



Kodukant Viljandimaa juhatus ei ole keeldunud kontrollile allumast, kuid tehnilised küsimused lepitakse kokku soliidse ja mõistliku asjaajamise, mitte ultimaatumitega.



Revidendil on kontrolliv ja abistav, mitte repressiivne funktsioon. Kui ta leiab kontrolli käigus puudusi või rikkumisi, teeb ta juhatusele nende kohta ettepanekuid. Olgu öeldud, et perfektset organisatsiooni pole olemas.



Kontrollimise tulemused esitatakse üldkoosolekule, kes võtab vastu otsuse tehtu kohta, samuti annab hinnangu juhatuse tegevusele.



Kodukant Viljandimaa juhatus taunib tekkinud olukorda, et kontrolli teinud isik on väljunud eetilistest raamidest ning asunud oma lennukaid ja ennatlikke arvamusi ajakirjanduses levitama. Kahjuks tundub, et sedapuhku kehtib hea vanasõna parafraseering: «Kus viga näed laita, seal tule ja laida!»



ELUS TEKIB paratamatult konflikte, kuid need tuleks alati lahendada konstruktiivselt, rahulikult ja kõrvalseisjaid säästes.



Kodukant Viljandimaa üüriruumi võti on olnud ja on ka praegu kontrollija Krista Villemi kätes. Kas see avab ukse ultimaatumite ja kohtusse pöördumise ähvardusega?



Kui kõik osalised üritavad tõsimeeli leida lahendust, on peaaegu alati tulemuseks positiivsed uudised, mida praegu vajavad kõik inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles