Riigimetsa majandaja aitab eraomanikke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagamaks vajaliku kvalifikatsiooniga tööjõudu metsa- ja puidutööstusele, peavad metsatööstuses tegutsevad ettevõtted ja koolid enam koostööd tegema.
Tagamaks vajaliku kvalifikatsiooniga tööjõudu metsa- ja puidutööstusele, peavad metsatööstuses tegutsevad ettevõtted ja koolid enam koostööd tegema. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keskühistu Eramets ja riigimetsa majandamise keskus sõlmisid koostöölepingu, et luua metsaomanikele paremad müügitingimused ning hoogustada sellega metsade majandamist.


Kokkuleppe põhjal aitab riigimetsa majandamise keskus (RMK) laiendada erametsaomanike majandustegevust, pakkudes neile paremaid turustusvõimalusi keskuse tarnekanalite kaudu.



RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi ütles, et raiete maht on langenud tasemele, mis ei rahulda siinsete tööstuste vajadusi. «Seetõttu on vaja leida viise, kuidas metsaomanikud ning tööstused omavahel kokku viia ning turg taas liikuma panna,» selgitas ta.



Kaubi sõnul on tegemist alles raamlepinguga, järgmise etapina tulevad Erametsa ja RMK kohtumistel aruteluks tarnekohad ning läbi vaadatakse pakutava materjali valik ja hinnad.



«Praegu saab metsaomanik palgid müüa saeveskisse, aga võimalused kütte- ja paberipuid müüa on mitu korda väiksemad,» nentis Ulvar Kaubi. «Tuleb tekitada nõudlus ka madalama kvaliteediga materjali järele.»



Keskühistu Eramets tegevjuht Indrek Palm leidis, et kui on kanal, mille kaudu puitu turustada, on omanikul ka suurem huvi metsa kasvatada ja majandada, ning RMK just neid kanaleid pakubki. Mingeid kohustusi see tema väitel metsaomanikele ei too, kuid võimalusi annab juurde.



«Me ei hakka ju ise Kehrasse paberipuid või Narva kütust vedama. Saame nüüd selleks kasutada RMK kanaleid ja leppeid,» lausus Palm. «Metsaomanikud saavad seda ärikeskkonda ära kasutada, kui see neile sobib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles