Lumelükkamine võib jääda harvemaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelükkaja
Lumelükkaja Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus koguneb homme, et arutada eelarve kärpimiseks teede ja tänavate talihoolde vähendamist.


«Ma ei saa öelda, mida täpselt teeme, sest teema on alles arutamisel,» lausus Viljandi abilinnapea Rein Triisa. Samas ei välistanud ta, et lumekoristamist tuleb vähendada, ja seda teemat linnajuhid ka arutavad.

Viljandi linnavalitsus sõlmis viie aasta pikkuse teede ja tänavate hooldamise lepingu 2008. aasta algul, mil hinnad olid väga kõrged. Nii peab linn viie aasta pikkuse hooldamise eest lepingu järgi tasuma rohkem kui 42 miljonit krooni, kusjuures summa kerkib igal aastal.

Näiteks tänavu oleks linnal tulnud lepingu järgi tasuda 7,8 miljonit krooni ja 2010. aastal tõuseks summa 8,1 miljonile kroonile. Linnajuhid ning Veolia Keskkonnateenused said kokkuleppele, et linn maksab tänavu firmale töö eest 600 000 krooni varem kokku lepitust vähem.

Hinna langetamist loodab linn firmalt järgmiselgi aastal, samas on Triisa arvamusel, et tõenäoliselt tuleb vähendada ka tööde mahtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles