Tugirühm vaeb laste keskendumishäireid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnajuhid ootavad kõiki vabatahtlikku tööd tegevaid inimesi 7. detsembril maagümnaasiumi (Carl Robert Jakobsoni tänav 42) saali tänuüritusele.
Linnajuhid ootavad kõiki vabatahtlikku tööd tegevaid inimesi 7. detsembril maagümnaasiumi (Carl Robert Jakobsoni tänav 42) saali tänuüritusele. Foto: Liis Saar

Eesti lastefond kutsub 17. novembril kell 17 aktiivsus- ja tähelepanuhäire sümptomitega laste vanemaid ja õpetajaid tugirühma, milles osalemine on tasuta ning eelregistreerimiseta. Rühm kohtub üks kord kuus Viljandi maagümnaasiumi Jakobsoni tänav 42 majas.


Keskendumishäirega laps on hajameelne, suudab kontsentreeruda lühikeseks ajaks ja tema tähelepanu on kerge eemale juhtida. Laps on vaikne, õpetaja saab rahulikult tundi anda ja koduski pole temaga probleeme, ent klassitööd jäävad tal tihti pooleli, kodutööd on päevikusse märkimata, ta unustab asju maha ega suuda selgitusi jälgida. Nii jääb ta õppimises teistest maha.

Eesti lastefondi tugirühmas antakse nõuandeid, vahetatakse kogemusi ning leitakse lahendusi, kuidas kodu ja kooli koostöö last aitab. «Tugirühmas on nii nagu eluski. Aktiivne ja lärmakam saab rohkem tähelepanu. Seekord keskendume tugirühmas aga vaiksele ja unistavale lapsele,» ütles tugirühma juht Sirje Grossmann-Loot.

Tema sõnul tekitavad tähelepanematus ja keskendumishäire lapsele koolis palju raskusi ja tugirühmas jagatud soovitused toetavad täiskasvanuid nende igapäevatöös selliste lastega.

Tugirühm on osa Euroopa Liidu sotsiaalfondi rahastatavast projektist «Tugistruktuurid hüperaktiivsetele lastele».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles