Külm muudab matkarajad libedaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmjõe keelemetsa matkarada oli oktoobri viimasel nädalal kohati vee all ja läbimatu.
Lemmjõe keelemetsa matkarada oli oktoobri viimasel nädalal kohati vee all ja läbimatu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Heitlik ilm muudab lisaks maanteedele libedaks ka looduses kulgevate matkaradade laudteed ja seepärast manitsevad riigimetsa majandamise keskuse töötajad seal liikujaid ettevaatusele.


Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemets ütles, et laudteed on niisked ja külmakraadid muudavad need ruttu libedaks. Libastuda võib ka rohketel puulehtedel.



Sellel puhkealal on tuntumad Parika laudteed samanimelises rabas Kolga-Jaani vallas ning Teringi matkarada Lilli lähedal Karksi vallas.



Soomaa külastuskorralduse spetsialist Rait Parts rääkis, et kuna Soomaa rahvusparki on tänavu laialdaselt tunnustatud, käib sealsetes looduskeskustes praegu palju matkajaid.



Ta soovitas olla eriti tähelepanelik Kuuraniidu laudteel.



«Tahame selle hiljemalt detsembri lõpuks võrguga katta,» rääkis Parts ning avaldas lootust, et laudtee jõutakse varsti rekonstrueerida.



Ta soovitas Soomaale loodusretke kavandades heita Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi kodulehel pilk peale Halliste—Riisa hüdromeetriajaama veetasemele.



«Kui vett on üle 200 sentimeetri, võib Lemmjõe keelemetsa matkarada olla mõnes kohas üle ujutatud,» selgitas spetsialist. Viimati ulatus veetase 250 sentimeetrini 24. oktoobril.



Praegu ükski Viljandimaa matkarada vee all pole. Soomaal saavad loodushuvilised matkata Meiekose, Ingatsi, Riisa, Lemmjõe, Kuuraniidu, Kopraraja, Hüpassaare, Öördi järve ja Tõramaa puisniidu õpperadadel.



Kaugemaid paiku sihtivad matkajad peaksid arvestama, et Endla järve piirkonna matkarada Põltsamaa jõe keskjooksul ja Kirna matkarada Alam-Pedja looduskaitsealal on raskesti läbitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles