Tarvastu rahvakross sõidetakse pikendatud rajal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raassilla rajal on tänavu autod kihutanud kolmel korral.
Raassilla rajal on tänavu autod kihutanud kolmel korral. Foto: Kalle Allik

Pühapäeval peetakse Tarvastu rahvakrossi etapp Tihase ringiks kutsutaval Raassilla rajal esimest korda senisest poole pikemal distantsil.


Kui varem oli endises kruusakarjääris asuva raja pikkus 500 meetrit, siis 15. novembril sõidavad osalejad juba 1,1 kilomeetril.



Raja pikendamine algas umbes kuu aja eest. «Seni polnud meil selleks piisavalt maad, aga nüüd saime maaomanikega kokkuleppele,» selgitas üks korraldaja, Gabriel Vaarman. Rahaliselt toetab ehitamist Tarvastu vallavalitsus, abiks on ka Undi talu ja osaühing Milligrupp.



Raassillal on olnud juba kolm sõitu, neljandal etapil, mis jääb tänavu viimaseks, selgub Tarvastu karikale peetava rahvakrossi üldvõitja.



Vaarmani sõnul hakatakse edaspidi eraldi pidama sprindisarja, kus nõuded on lihtsamad ja osaleda saab nende autodega, mis ei ole võistlemiseks mõeldud.


Rahvakrossi võistlust peetakse Eesti autospordi liidu võistlusmäärustike ja teiste sarja korraldamiseks vajalike määruste ning nõuete järgi.



Võistlus algab kell 10.30.



Rallisprindi ja rahvakrossi algatas mittetulundusühing Tarvastu Spordi ja Vaba Aja Klubi, eestvedajad on Aivo Lõhmus, Tarmo Arak, Rainer Pilt ja Gabriel Vaarman.



Autospordiüritusi on varem korraldatud ka Keremi ja Põrga krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles