Sajavatised pirnid on poodides otsakorral

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrumi kaupluse juhataja Lea Siim sai eile veel ostjatele sajavatiseid pirne pakkuda.
Elektrumi kaupluse juhataja Lea Siim sai eile veel ostjatele sajavatiseid pirne pakkuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõigest paar kuud pärast teadet, et sajavatise pirni tootmine euroliidus keelustatakse, on see kaup enamikus poodides lõppenud.


Kui viimastel nädalatel Viljandi ja Tartu kauplustes sajavatise hõõglambi järele uurisin, saatis mind õnn lõpuks Viljandi Elektrumis. Kaupluse juhataja Lea Siim ütles, et vahepeal olid ka selles poes sajavatised pirnid otsas, kuid pärast nädalast pausi tarnis maaletooja laovarudest uue partii.

«Müüme nii kaua, kui laos veel jagub,» lausus ta. «Ma ei saa praegu maaletoojat telefonitsi kätte, et küsida, kui pikaks ajaks ta arvab oma varusid jätkuvat.»

Elektrumi juhataja sõnul on sajavatine hõõglamp nõutud kaup ja müüki pole pärssinud ka väike hinnatõus: varasema 5 krooni ja 60 sendi asemel maksab see Slovakkias toodetud pirn nüüd 7 krooni. «Maaletooja tõstis hinda ja seda tegime ka meie.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles