«Linnapea» tuleb viimast korda publiku ette

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tabuni linnapea roll sai alguse eelmise aasta augustis, kui Viljandi traditsioonilisel vapiroosi päeval avati August Maramaa kuju.
Andres Tabuni linnapea roll sai alguse eelmise aasta augustis, kui Viljandi traditsioonilisel vapiroosi päeval avati August Maramaa kuju. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval on viljandlastel viimane võimalus näha Ugala laval oma legendaarset linnapead August Maramaad: viimast korda on publiku ees lavastus «Linnapea».


Näidendi aluseks on Viljandi kuulsa linnapea August Maramaa isik ja tema valitsemisaja sündmused. Maramaa juhtis linna enne nõukogude okupatsiooni kokku ligi kuusteist aastat. Ta oli jõuline, visionäärist linnapea, kelle eesmärk oli kujundada Viljandist ilusaim Eesti linn, sisemaa kuurort.

Tema ajal muutus ja arenes Viljandi linnapilt ning kasvas elanikkond, püstitati palju ehitisi, milleta tänapäeval Viljandit ettegi ei kujuta. Maramaa oli ka väga põnev isiksus, kellest on lisaks suurtele tegudele maha jäänud hulk linnalegende ja karikatuure.

Lavastus valmis möödunud sügisel, mil Viljandi tähistas oma 725. aastapäeva, ning näidendi kirjutas Ugala ja linnavalitsuse palvel Rakvere teatri näitleja Toomas Suuman.

«Linnapea» lähtub küll Viljandi ajaloost, dokumentidest ja faktidest, ent tegu pole pelgalt ajalookroonikaga.

Lavastaja on Andres Lepik ja nimitegelasena on publiku ees Andres Tabun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles