Kehapuudega lastele jääb üks erirühm

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalasoomustõbe ehk ihtüoosi põdevale Esta Riisile on Männimäe lasteaias käimine igati kasuks tulnud. Tema ema Eda Riis on nördinud plaani üle üks erivajadustega laste rühm kaotada.
Kalasoomustõbe ehk ihtüoosi põdevale Esta Riisile on Männimäe lasteaias käimine igati kasuks tulnud. Tema ema Eda Riis on nördinud plaani üle üks erivajadustega laste rühm kaotada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus otsustas järgmise aasta juunikuust sulgeda Männimäe lasteaias kehapuudega laste rühma ja avada selle asemel augustis tavalise sõimerühma.


Linna haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa ütles, et Viljandis on väga suur puudus sõimerühmadest, aga Männimäe lasteaias on olnud aastaid raskusi kehapuudega laste aiarühmade täitmisega.



«Sügisel läheb kehapuudega rühmade 24 lapsest 11 kooli ja asemele soovijaid on kõigest kaks, seetõttu on kõige valutum just nüüd luua asemele sõimerühm 16 lapsele,» selgitas Mändmaa. «Arutasime kava nõustamiskomisjoni esimehe, Männimäe lasteaia juhtkonna, eripedagoogide ja teiste tugiteenust pakkuvate töötajatega ning leidsime, et see on õige tee.»



Kõpus elav Eda Riis, kelle seitsmeaastane tütar põeb kalasoomustõbe, ütles, et lapsevanemad on sellest kavast nördinud. «Minu arvates on tobe haigete laste najal sõimerühma luua. Maalastel pole kusagilt mujalt võimalik sellist suunamist ja õpet saada.»



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles