Uus gripp jõudis Viljandimaale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainas on näomaski kandmine viiruse leviku tõkestamiseks juba igapäevane. Pilt on tehtud 3. novembril Ternopilis.
Ukrainas on näomaski kandmine viiruse leviku tõkestamiseks juba igapäevane. Pilt on tehtud 3. novembril Ternopilis. Foto: Reuters / Scanpix

3. novembril diagnoositi Viljandimaal esimest korda pandeemilise gripi A/H1N1 viirus. Sellesse haigestunud inimene oli tulnud Prantsusmaalt.


Tervisekaitseinspektsiooni Viljandimaa osakonna spetsialisti Jaana Pullmanni sõnul on analüüse laborisse saadetud palju rohkem, aga need on osutunud negatiivseks. Seni pole meil tuvastatud ka tavalist grippi.

Haigestunud inimene peab helistama perearstile, kes teda küsitleb ja kahtluse korral suunab haigla erakorralise meditsiini osakonda, kus võetakse analüüs. Haige peab hoiduma kontaktist teiste inimestega ja kinni pidama hügieenireeglitest. Kui selgub, et tegemist on gripiga, korraldab arst patsiendi ravi.

Eestis suurenes uude grippi haigestumiste arv möödunud nädalal varasemaga võrreldes märgatavalt: esmaspäevast reedeni lisandus 50 uut haigusjuhtu. Tavagrippi on diagnoositud vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles