Sakala naaseb Eestisse novembri lõpul

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Sakala
Miinijahtija Sakala Foto: Peeter Langovits ("Postimees")

Esimese Eesti mereväe alusena üle Atlandi sõitnud miinijahtija Sakala jõuab Eestisse tagasi 30. novembril.


USA ja Kanada suurõppusel osalenud Sakala ülesanne oli puhastada lennukikandja teelt virtuaalset miinivälja, vahendab BNS «Eesti Päevalehte». Sakala sai ülesandega hästi hakkama, väin suudeti miinidest nõutaval määral puhastada ja lennukikandja läbis selle ühtegi miini aktiveerimata. Sakala komandör vanemleitnant Ain Pärna märkis, et tingimused olid õppusel väga rasked.

Juuli algul NATO reageerimisjõudude NRF-13 koosseisus teenistust alustanud Sakala asus tagasiteele Euroopasse oktoobri teisel poolel. Novembri algul võtab alus osa miinitõrjeoperatsioonist Prantsusmaa põhjarannikul.

Sakala on üks kolmest Ühendkuningriigilt hangitud Sandown-klassi miinijahtijast. Laev on ehitatud 1990. aastal ning sel on nüüdisaegne miinijahtimistehnika ja Seafoxi miinihävitussüsteem. Sakala meeskond on saanud laevaklassipõhise väljaõppe Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles