Koristamata jäänud masuut osutus kitsele saatuslikuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile varjas kitsekese hukkumiskohta ohtliku augu serval lumevaip, nii et teda polnud võimalik lume alt märgata. Lume all varitses ka mürgine masuut.
Eile varjas kitsekese hukkumiskohta ohtliku augu serval lumevaip, nii et teda polnud võimalik lume alt märgata. Lume all varitses ka mürgine masuut. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeva hommikul avastas Õisu elanik Toomas Külvet endise tehnikumi masuudihoidlast jäänud augu servalt masuudisse takerdunud kitsekese, kes hiljem sinna ka suri.


«Ta lihtsalt vaatas mulle otsa ja karjus appi,» kirjeldas Külvet, kelle hinnangul oli tegemist tänavuse tallega. «Loom oli masuudis kinni nagu hiir liimi peal.»


Külvet ei osanud arvata, kui kaua kits seal piinelnud oli. «Nad käivad õunaaias hommikul ja õhtul, nii et see võis juhtuda kolmapäeval või neljapäeva hommikul,» pakkus ta.



Vahepeal Viljandis käinud mees avastas pärastlõunal, et loom on endiselt garaaži nurga juures, kuid juba surnud.



Toomas Külvet teatas nähtust Halliste vallavalitsusse. Vallavanem Andres Rõigas omakorda informeeris juhtunust keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni. Juhataja kohusetäitja Kaido Kansi ütles, et vallavanemale anti õigus korraldada looma hukkamine.



Andres Rõigas võttis ühendust jahimeestega ja käis ka ise ennelõunal kohapeal, kuid metskits oli selleks ajaks tema hinnangul surnud.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles