Teemehed avavad järjekordse värava

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval vedasid autod hoolega kruusa, teemasinad aga ajasid selle laiali ja sõtkusid kinni.
Teisipäeval vedasid autod hoolega kruusa, teemasinad aga ajasid selle laiali ja sõtkusid kinni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soe külast Poldri randa viiv tee teeb läbi uuenduskuuri, et turistidel oleks järgmisel suvel hõlpsam Võrtsjärve äärde pääseda.


Osaühingu Valga Teed veoautod hakkasid 6,6-kilomeetrisele lõigule aluskihti vedama enam kui kahe nädala eest ja teisipäeval tõmbasid teemehed otsi kokku. Kolm veoautot vedasid veel kruusa, höövlid lükkasid selle laiali ja teerull pressis täitematerjali kokku. Varem vedas aluskihti koguni kümme autot.



Projektijuht Tenno Pleksepa sõnul toodi Murese karjäärist umbes 12 000 kantmeetrit kruusa. Et läbi Mustla viiv Viljandi—Rõngu tee on remondis, tuli töömeestel kasutada ka kõrvalteid. «Järgmisena veame tee peale purustatud kruusa ja kevadel tuleb kahekordne pindamine,» lisas Pleksepp.



Remonditava tee äärest lõigati maha võsa ja puid ning kaevati kraavid. Lõiguti sai tee ka laiemaks, ära võeti kõrged teepeenrad, koristati kivid ja oksahunnikud.


Töömeeste jutu järgi tuli rohkem tööd teha poldri kaldavallil, kus tee kohale kummarduvad puud moodustasid lausa tunneli.



Poldri teed kasutavad suvitajad ja kohalikud põllumehed. Näiteks osaühingul Karpo on seal kandis põllu- ja heinamaad.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles