Juhtkiri: Äraspidine pikksilm

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile kinnitas Viljandi volikogu linnapeaks juba selle tooli sisseistunud Kalle Jentsi. Kaks aastat linna eesotsas on paras aeg, et kasvada välja selliseisusest. Äsjastel valimistel kogus  Kalle Jents kõigist Viljandi kandidaatidest suurima saagi: 934 häält. Hästi läks ka Reformierakonnal, kuhu linnapea kuulub.


Viljandi linnavalitsuse koosseisus on vaid üks muudatus: Kaido Kansi asemel asub seal tööle Kalvi Märtin. Seega võib õnnestunuks pidada terve võimuliidu tööd. Tundub, et nende valimistega on eksam sooritatud, kuid linnajuhte lausa meistreiks nimetada näib olevat siiski veel varavõitu.



Kalle Jentsi eelmine ametiaeg kujunes vaheldusrikkaks: ulmeliselt helgele elule järgnes järsk langus. Kõige hullem on aga alles ees. Ka Jents ise tõdeb tänases «Sakalas», et alustab teist ametiaega täiesti teistsuguses olukorras kui esimest. Toona tehti plaane, kuidas ettevõtmisi laiendada ja kasvatada, kuid nüüd tuleb vaadata, mille arvel kokku hoida, mida vähendada ja kärpida. Võimalusi peab vaagima läbi teistpidi pööratud binokli.



Ehkki omavalitsusi tabavad raskused alles riigi murede järellainetusena ning need kestavad tõenäoliselt ka sel ajal, kui Eestil tervikuna juba paremini läheb, pole padupaanikaks siiski põhjust. Tehtud plaanid saavad teoks igal juhul, sest enamik neist sünnib tänu ammu käima lükatud eurorahamasinale.



Nii pole praegusel võimuliidul pingelise eelarve kiuste kuigi raske täita esimeseks ametiaastaks antud lubadusi. Kindlasti tuleb teha ka raskeid valikuid.



Mujal on juba näha esimesi majanduselu edenemise märke. Viletsus ei kesta igavesti. Siiski on raske uskuda koalitsioonilepingu täielikku elluviimist, sest selle viimane lause lubab, et leppe täitumise korral on 2013. aastal kõik Viljandi kodanikud õnnelikud. Võttes arvesse, et praegu on linnas 19 356 elanikku, tõotab linnavõim meile meistriklassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles