Lionsid kutsuvad lapsi aitama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa Lions-klubide liikmed koguvad reedel ja laupäeval heategevuskampaania käigus Männimäe Selveris annetusi, mis lähevad lapsendajate ja asendusperede koolitamiseks.
Viljandimaa Lions-klubide liikmed koguvad reedel ja laupäeval heategevuskampaania käigus Männimäe Selveris annetusi, mis lähevad lapsendajate ja asendusperede koolitamiseks. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandimaa Lions-klubide liikmed koguvad reedel ja laupäeval heategevuskampaania käigus Männimäe Selveris annetusi, mis lähevad lapsendajate ja asendusperede koolitamiseks.


LC Viljandi Ellipsi presidendi Ingrid Säga sõnul on tegemist üleriigilise heategevuskampaaniaga «Tere sõber! — Igale lapsele kodu!», mis sai alguse esmaspäeval.



Ettevõtmisega soovitakse aidata vanemliku hooleta jäänud lapsi ning juhtida avalikkuse tähelepanu nende muredele. Erilist rõhku paneb kampaania tänavu sellele, et kasulast kasvatavad või teda võtta plaanivad vanemad saaksid läbida vajaliku koolituse.



«Nii saame aidata ka vanemliku hooleta lapsi, sest koolituse läbi teinud pered oskavad lastele paremini toeks olla,» selgitas Ingrid Säga.



Sotsiaalministeeriumi aktsepteeritud PRIDE koolitusse kuuluvad perede valimine, ettevalmistamine ja jätkukoolitus, aga ka järjepidev täiendamine, kui laps on juba peres. Koolitusi koordineerib Tervise Arengu Instituut.



Riik rahastab tänavu kuue PRIDE koolitusgrupi tegevust ning neis saab osaleda maksimaalselt 84 inimest. Vajadus selle koolituse järele on siiski tunduvalt suurem: eelkoolitust vajab umbes 80 lapsendajat ja sama suur hulk hooldusvanemaid ning põhikoolitust on tarvis sadadel lapse võtnud hooldusvanematel ja lapsendajatel.



Kampaania aktiivne nädal algas esmaspäeval ja lõpeb pühapäeval.


«Kogu Eestis on sel ajal Lions-klubide liikmed väljas kaubanduskeskustes, jagades ettevõtmise kohta infot ning korjates annetusi,» rääkis Ingrid Säga.



LC Viljandi Ellipsi naised plaanivad inimestega kohtuda Männimäe Selveris reedel kella 14—20 ja laupäeval kella 11—15. Nendega ühinevad Suure-Jaani ja Kolga-Jaani klubi ning noorteorganisatsiooni Leo liikmed.



Korjatud raha läheb üleriigilisse fondi, kuid selle abil korraldatavatele koolitustele pääsevad ka Viljandimaa lapsendajad ja asenduspered. Nendega aitab ühendust saada Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskus, kes on selles kampaanias klubi koostööpartner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles