Rahvaliidu ees on kolm arengusuunda

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Luik juhib Viljandimaa rahvaliitlasi.
Väino Luik juhib Viljandimaa rahvaliitlasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

9. novembril tuleb kokku Rahvaliidu volikogu, et langetada otsus partei tuleviku üle.


Rahvaliidu Viljandi maakonnaühenduse esimees Väino Luik, teie erakonna liikmed on kutsutud arutlema selle üle, kas liituda Keskerakonnaga, jätkata iseseisvalt või moodustada ühendpartei sotsiaaldemokraatide ja rohelistega. Viljandi maakonnaühendus pole oma seisukohta veel välja öelnud. Millal te seda teete?

Otsustame meie edasise tegevuse 6. novembril meie korralisel maakonna konverentsil.



Olete erakonnakaaslastega kindlasti juba vestelnud. Kas on oodata suuri vaidlusi või pigem üksmeelt?

Selliste suurte muudatuste tegemine ei ole kerge ja kindlasti ei ole ka kõik erakonna liikmed meie tuleviku suhtes ühte meelt. Teisalt arvan, et suudame kokku leppida, millises suunas edasi minna.



Palun tooge välja eelmainitud kolme variandi peamised eelised ja puudused Rahvaliidu silmis.

Rahvaliidule oleks kindlasti kõige parem, kui tal oleks võimalik jätkata iseseisvalt, sest enamik erakonna liikmetest on praeguse tegevussuuna toetajad. Sotsiaaldemokraatide ja rohelistega liitumise puhul tekiks tugev vasaktsentristlik erakond, kes oleks võimeline poliitikas jõuliselt kaasa rääkima. Esialgu tundub, et Keskerakonnaga liitumisele on toetus üpris väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles