Rahvuslased sissepoole

Peeter Olesk
, kirjandusteadlane, endine rahvastiku- ning haridus- ja kultuuriminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Elmo Riig / Sakala

SAABUS MINUGI e-postkasti kutse tulla 28. septembril Tallinna kuulama sõnavõtte teemal «ERSP 25 — milleks meile erakonnad?». See on tegelikult jätkukonverents mullu asetleidnule, millega tähistati 20 aasta möödumist Mart Laari juhitud valitsuse töölehakkamisest.

Konverents on mõeldud korduvana, kuigi ei ole selge, mida tahetakse korrata. Erakondade arv ei ole kunagi lõplik ja parteide platvormid muutuvad, sest muutuvad poliitilised ülesanded nii riigi sees kui ka riikide vahel. Korrata on vaja rahvusluse vajalikkust ning põhjendada, miks, mitte seda, kuidas Edgar Savisaar turul tilli müüs, jättes samas küsimata, kui palju ta müügikoha eest maksis ja kelle till see üldse oli.

TÄHELEPANELIK VAATLEJA oleks võinud märgata, et Mart Laari aastapäevakonverentsilt puudusid tema esimese valitsuse kolm ministrit ja remonditud valitsusest vähemasti üks minister: Jaan Leetsar, Andi Meister, mina ja Hain Rebas, kolm viimast kõik Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Parteist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles