Kodukandi juhatus pole kontrollija otsustega nõus

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühenduse Kodukant Viljandimaa revident Krista Villem
Ühenduse Kodukant Viljandimaa revident Krista Villem Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiljuti Kodukant Viljandimaa ridadest välja heidetud revident seisis eile hommikul ühenduse kabineti suletud ukse taga ega pääsenud ligi dokumentidele, mida ta oli kontrollima tulnud.


Eelmisel aastal Kodukant Viljandimaa revidendiks valitud Krista Villemi ning ühenduse viieliikmelise juhatuse vahel halvenesid suhted järsult tänavu kevadel, kui revident sai valmis esimese akti.



Sellest selgus, et ühenduse raamatupidamises oli möödalaskmisi ning Krista Villem avaldas kahtlust, et lisaks raamatupidaja hooletusele olid juhatuse liikmed osa raha enda tasku pannud. Mõni aeg hiljem heideti paarkümmend aastat ühendusse kuulunud Villem juhatusest välja.



«Mina näen seda nii, et aus ja õiglane revident visati välja,» sõnas ta.



Ühenduse juhatuse liikmed vaidlevad sellele väitele vastu. Nad tunnistavad, et raamatupidamises oleks võinud mõne otsuse teisiti teha, kuid raha pole keegi oma tasku ajanud ning Krista Villem heideti välja sellepärast, et ta ei soovinud koostööd teha. Samuti olevat Villem hakanud teadlikult kahjustama ühenduse mainet.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles