Kaspar Taimsoo lõpetas hooaja võimsa sõiduga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Oktoobri viimasel päeval Šveitsis maailma sõudetippude osavõtul peetud hooaja lõpuvõistlusel «Armada Cup» näitas Kaspar Taimsoo taas head vormi, lõpetades üheksakilomeetrise ühepaatide sõidu kolmanda kohaga.


22-aastane viljandlane pidi alla vanduma vaid kahele Uus-Meremaa sportlasele. Võitis mitmekordne maailmameister Mahe Drysdale ja teiseks tuli Nathan Cohen.



Kaspar Taimsoo kaotas neile üle neljakümne sekundi.



«Nägin, et mehed lähevad eest, ega pidanud mõistlikuks neile järele tõmmata. Üritasin jõudu säästa ja keskendusin kolmanda koha hoidmisele,» kõneles ta.


Peale pronksmedali pälvis Taimsoo ka U-23 võistlusklassi võidu.



Ligi viiesekundilise kaotusega sai neljanda koha šveitslane Mario Gyr. Temale omakorda jäi kuue sekundiga alla aasta eest «Armadal» võidutsenud Allar Raja.



Eestlastest kolmandana, 12. kohaga lõpetas pika võistlusmaa Jüri Jaanson.



Kaspar Taimsoo sõnul kogub «Armada Cup» maailma sõudjate seas aasta-aastalt üha enam populaarsust ja on kujunenud väga prestiižseks mõõduvõtuks.



Osalejad lähetatakse seal üheksakilomeetrisele distantsile ühisstardist, tavapäraseid sõiduradu pole ja nagu ütles Kaspar Taimsoo, on konkurentidest distantsil mööda minna võrdlemisi keeruline.



«Ühes stardirivis on 25 paati, aga neid rivisid on palju. Alustada tuleb päris tempokalt, et hiljem oleks tarvis vähem mööda sõita,» selgitas esimesest rivist lähte saanud Taimsoo.



Tänavu lõpetas «Armada Cupi» 234 sõudjat.



Eile Šveitsist naasnud Kaspar Taimsoo siirdus täna taas Pärnusse, et jätkata treeninguid ja valmistuda tulevaks hooajaks. Järgmisel nädalal sõidavad koondislased harjutama ja võistlusoludega tutvuma Uus-Meremaale.



«Täpselt aasta pärast on seal maailmameistrivõistlused ja eelkõige on tarvis selgust saada, kuidas suudame seal aklimatiseeruda,» rääkis ta.



Lähiajal sõudjatel puhkust ei paista. Uus-Meremaalt tulles sõidavad nad laagrisse Horvaatiasse ning seejärel tulevad suusalaagrid koos Eesti meeste murdmaakoondisega.



Kaspar Taimsoo sõnul on järgmise hooaja peaeesmärk maailmameistrivõistlused ning endiselt lihvib ta Allar Rajaga paarisaerulise kahepaadi sõidukiirust.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles