Ettenägelik soetab puhuri juba enne suurt lehesadu

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu K. Luht tehnikakaupade poe müüja Valdo Klampe tähelepanekut mööda eelistatakse elektrilistele bensiinimootoriga lehepuhureid, sest neid on kerge kaasas kanda.
Osaühingu K. Luht tehnikakaupade poe müüja Valdo Klampe tähelepanekut mööda eelistatakse elektrilistele bensiinimootoriga lehepuhureid, sest neid on kerge kaasas kanda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et üsna varsti hakkavad puud lehti pillutama, siis miks mitte kaaluda endale puhuri soetamist. Liiati aitab niisugune masin talvel lund ning suvel niidetud muru ja muud prahti koristada.

Lehepuhureid tuleb igal aastal sügishooaja eel müügile ka Viljandi tööriista-, ehitus- ja aianduspoodidesse. Nagu ütles osaühingu Viljandi Nurme omanik Meelis Lond, on neid kahte sorti: tava- ja profimasinad. Esimesena nimetatud on tavaliselt käes hoitavad ja suhteliselt kerged, profimasinad aga seljas kantavad ja tunduvalt raskemad.

«Kui hobimasinaid on nii selliseid, millega saab lehti puhuda, kui niisuguseid, millega saab neid koguda, siis profimasinad ainult puhuvad,» selgitas Lond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles