Politseinikud panid pimedal teel kõndijad särama

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeva õhtul Viljandi ümbruses korraldatud reidil otsisid politseinikud halvasti nähtavaid jalakäijaid või rattureid ja andsid neile kõige odavama elukindlustuse — helkuri.



«Miks teil helkurit pole?» uuris Viljandi liiklusjärelevalve grupi vanemkonstaabel Hanory Heinaste kahelt noorelt, kes Ramsi lähedal pimedat teeäärt mööda kõndisid.



«Muidu alati on, aga seekord jäi teise jope külge,» kõlas seletus.



Heinaste ütlemist mööda on see kõige tavalisem vabandus, millega eksinud lagedale tulevad, kuid väga sageli seda enam õnneks ei kuule. Aasta-aastalt on helkurikandmine järjest rohkem levinud ja nüüd on valguspeegeldeid isegi paadialustel tihti nii palju, et pimedas helendavad nad nagu jõulupuud.



Üleeile kella 17—19 kestnud operatsiooni käigus leidsid kolm maakonnakeskuse ümbruses liikuvat patrulli kuus helkurita inimest. Neljale täiskasvanule tehti ametlik hoiatus, kahe alaealise puhul piirdusid politseinikud märkusega.



«See on üsna keskmine tulemus,» hindas Viljandi politsei vanemkomissar Alvar Pähkel. «Midagi katastroofilist pole, kuid oleks ülihea, kui helkurita jalakäijaid üldse ei leiduks.»



Pähkli sõnul töötab politsei selle tulemuseni jõudmise nimel pidevalt olenemata sellest, kas parajasti on käimas mõni helkurit reklaamiv kampaania.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles