Õige pea hakkab lastele kerkima neli uutmoodi sõbralikku maja

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Vaiksaare selja taha jääval maa-alal Väikemõisa väikelastekodu kõrval lüüakse kahe uue peremaja ehitamiseks päris kopp maasse juba üsna pea.
Pille Vaiksaare selja taha jääval maa-alal Väikemõisa väikelastekodu kõrval lüüakse kahe uue peremaja ehitamiseks päris kopp maasse juba üsna pea. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalministri allkirjastatud leping käivitas Eesti-Šveitsi koostööprogrammi, tänu millele saavad Viljandimaa lastekodulapsed neli peremaja.


Kaks maja ehitatakse Viljandisse Näituse väljakule, kaks aga Väikemõisa väikelastekodu juurde. Majad peaksid valmima järgmise aasta lõpuks.



Esimesed kaks sellist maja said mullu Viljandi lasteabikeskuse juures riigieelarve toel juba valmis.



Kogu Eestis rajatakse kahe riigi koostöös kümme peremaja, kus leiab endale kodu 80 last.



«Peremaja on ette nähtud maksimaalselt kaheksale lapsele, aga tulevikus on ilmselt normaalne, et seal elab kuus last,» rääkis Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse juhataja Pille Vaiksaar. «Isegi kuus last on ühele inimesele palju kasvatada: igaüks on ju oma mineviku ja probleemidega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles