Lapsevanemad tegid Mängupessa paviljoni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängupesa lasteaia mudilased saavad sügiseste vihmade ajal ronimist harjutada uue õuepaviljoni katuse all.
Mängupesa lasteaia mudilased saavad sügiseste vihmade ajal ronimist harjutada uue õuepaviljoni katuse all. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Mängupesa lasteaed avas teisipäeval pidulikult õuepaviljoni, mis kerkis hoovi tänu lapsevanemate abile.


Uus õuesõppe paviljon ehk lehtla, nagu lasteaia töötajad seda nimetavad, asub Männimäe korrusmajade vahel. Varem seal lasteaia varjualuseid ei olnud.



Mängupesa juhataja Sirje Kõuhkna sõnul oli mudilastel varem võimalus mängida paviljonides lasteaia sõiduteepoolsel õuealal ning kahe hoonetiiva vahel, kuid lasteaia B-tiiva juures katusealuseid seni polnud.



Pähklite rühmas käivate viieaastaste laste vanemad otsustasid selle vea parandada ning mängupaviljoni rajamisele kaasa aidata. Juhataja lausus, et asutuse enda eelarvest ei oleks selliseks ehitiseks raha kindlasti jätkunud.



Raha õuepaviljoni materjalide muretsemiseks andis lasteaiale Merit ja Aivar Berzini sihtasutus Britannia.



Hoone ehitas valmis grupp Pähklite rühma lapsevanemaid, kes leidsid selleks aega õhtuti ja nädalavahetustel. Kahe kuu jooksul kulus neil selleks ühtekokku 300 töötundi.



Ehitamisel lõid kaasa Andres Piirisalu, Kaitho Pilt, Kalle Järvsoo, Tauno Käsper ja Tõnu Metsar ning värvida aitasid Liia Pilt ja Ülle Käsper.



Materjale muretsesid veel Andres Salusaar, Jaanus Roots, Tauno Härginen ja Veigo Paap.



Sirje Kõuhkna sõnul kujunes tänu lapsevanemate abile paviljoni maksumuseks 13 000 krooni.



«Kui oleksime lehtla ehitusfirmalt tellinud, oleks see läinud maksma keskeltläbi 80 000 krooni,» rääkis ta. «Tegemist on väga korraliku ehitisega ja me ei oleks osanud uneski näha, et vanemad võivad meid selle juures nii palju aidata.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles