Välisturistid peatuvad Viljandis lühidalt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse tellimusena osaühingus Positium LBS valminud uuring näitas, et välisturistidele on Viljandi pigem koht, kust korraks läbi käia, ja pikemalt on siin peatunud vähesed.


Ligikaudu kaks kolmandikku Viljandit külastanud välisturistidest ei veetnud siin ainsatki ööd. 7 protsenti külastajatest viibis Viljandis kaks päeva, 7,9 protsenti kolm kuni seitse päeva ja 6,5 protsenti kaheksa päeva kuni kuu.



Kõige enam käis Viljandis Soome turiste — nood moodustasid rohkem kui poole väliskülalistest. Neile järgnesid Läti (13,9 protsenti) ja Rootsi elanikud (5,1 protsenti).



Üle poole Viljandit külastanud välisturistidest saabus linna Tallinna poolt. Tartu, Pärnu ja Valga suunast tulnuid oli peaaegu võrdselt.



Viljandi kõige suurema välisturistide arvuga üritus oli pärimusmuusika festival: siis viibis siin nelja päeva jooksul kokku ligi 2000 väliskülalist.



Välismaalaste mobiiltelefonide positsioneerimise alusel tehtud uuring hõlmab ajavahemikku 2007. aasta 1. maist kuni 2008. aasta 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles