Suure-Jaanis sõlmiti võimukokkulepe

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõenäoliselt saab Suure-Jaani uueks vallavanemaks Tõnu Aavasalu, kes on Vanaõue puhkekeskuse juht.
Tõenäoliselt saab Suure-Jaani uueks vallavanemaks Tõnu Aavasalu, kes on Vanaõue puhkekeskuse juht. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eilsel Suure-Jaani volikogu liikmete ühisnõupidamisel sõlmiti koalitsioonileping, millele kirjutasid alla kõik valimistel mandaadi saanud nimekirjad ehk Eesti Keskerakond, Isamaa ja Res Publica Liit, Suure-Jaani Kihelkond ja Eesti Reformierakond.


Et Isamaa ja Res Publica Liit sai volikogus viis kohta ja ülejäänud nimekirjad neli, otsustati, et vallavanema koht läheb IRL-ile. Uueks vallavanemaks saab tõenäoliselt Tõnu Aavasalu, kes on Vanaõue puhkekeskuse juht.

Kokkuleppe kohaselt saab valimisliit Suure-Jaani Kihelkond volikogu esimehe koha, tõenäoliselt jätkab sellel Arnold Pastak.

«Kui koostöölepe peab ja toimib, on loodud eeldused sisuliseks tegevuseks,» ütles Pastak. «Kõige tähtsamad pole kohad, vaid see, kuidas meeskond tööle hakkab. Loodame, et see hakkab toimima valla, aga mitte parteilistes huvides.»

Koostööleppe kohaselt saab Keskerakond volikogus aseesimehe ja sotsiaalkomisjoni esimehe koha. Revisjonikomisjoni juht tuleb Reformierakonnast ja haridust asub kureerima Suure-Jaani Kihelkonna liige.

Järgmisel neljapäeval volikogu istungil valitakse volikogu esimees ja aseesimees. Nädal hiljem on uue volikogu istung, kus valitakse vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles