Noored luiged heitsid mõistatuslikult hinge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduskaitsebioloog Tarmo Männigo ei osanud öelda noorte luikede hukkumise põhjust, sest väliseid vigastusi neil ei leitud.
Looduskaitsebioloog Tarmo Männigo ei osanud öelda noorte luikede hukkumise põhjust, sest väliseid vigastusi neil ei leitud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeva pärastlõunal lebasid Orika silla juures sõidutee ääres kaks surnud kühmnokk-luige poega, kelle hukkumise põhjus on jäänud mõistatuseks.



Kui keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni töötajad Tarmo Männigo ja Hille Lapp sündmuskohale jõudsid, olid mõlemad noored linnud juba surnud. Üks neist, see, kes veidi rohkem Viljandi piiri pool lebas, oli noka tiiva alla peitnud ja justkui ise elule alla andnud.



Keskkonnaameti looduskasutuse spetsialisti Hille Lapi sõnul andis lindudest teada  möödasõitja, kes oli helistanud keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313.



Teatamise hetkel oli üks luik veel elus olnud ja ümber kaaslase paterdanud.


«Kui pool tundi hiljem kohale jõudsime, olid mõlemad surnud,» nentis Lapp.



«Vaatepilt oli kohutav: üks luik oli niisuguses poosis, nagu oleks ta kurvastusest hinge heitnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles