Torniga majas algas remont

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torni taastamine kestab ehitaja arvates uue aastani.
Torni taastamine kestab ehitaja arvates uue aastani. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kesklinnas asuvas torniga majas algas remont, kuid selle lõppedes ei saa mitmelt linna reklaamivalt postkaardilt tuttav hoone siiski lõplikult korda.


Majas asuvate korterite ja äripindade omanikud on kokku pannud 130 000 krooni, mille eest vahetab ehitusfirma välja torni mädanenud kandekonstruktsiooni ja paneb uue laudise. Krohvimiseks ja värvimiseks sellest rahast ei jätku.



Maja haldava aktsiaseltsi ISS Eesti Viljandi osakonna juhataja Artur Raudsepa sõnul tegid ühisusse koondunud omanikud otsuse, et esialgu tehakse nurgatorn korda, kuid seda ei viimistleta. Kevadel aga kogunetakse uuele koosolekule, kus tuleb teha otsus, kas võtta maja fassaadi täielikuks remondiks suur laen või mitte. Ka torni viimistlemise kohta tehakse otsuseid siis.



Varem on Raudsepp arvanud, et uue torni ehitamiseks ja viimistlemiseks kuluks kokku ligi 250 000 krooni. Tema sõnul kestavad tööd tornis tõenäoliselt uue aasta alguseni, sest detailide vahetamisele kulub pikk aeg.



ISS-i siinse juhataja sõnul jõuti kokkuleppele ka linnavalitsusega, kes ei küsi tänaval ehitamise eest majalt sentigi. «Linn tuli meile vastu,» lisas ta. «Tegime jalakäijatele tunneli ja liiklust me päriselt ei sulge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles