Haigla läbib uuenduskuuri

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla toitlustusteenistuse juht Helle Vares näitab uut kööki.
Viljandi haigla toitlustusteenistuse juht Helle Vares näitab uut kööki. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maakonnahaiglas lõppes hiljuti köögi renoveerimine ja käimas on sünnitajate vastuvõtu osakonna remont.


Eile avas Viljandi haigla uuendatud köögiploki ja esitles moodsat toidu väljastamise süsteemi.



Toitlustusteenistuse juht Helle Vares rääkis, et road jõuavad patsientide ette kaanega kandikutel, milles on spetsiaalsed lauanõud. Toit püsib neis soe ja on hügieeniline. Iga kandiku küljes on silt, mille värv märgib patsiendi dieeti.



Kööki paigaldatud uued seadmed pesevad, loputavad ja kuivatavad toidunõud.


Süsteem on järele proovitud



«Toidujagamise süsteem on töös olnud kaks kuud ja selle aja jooksul end töötajate hinnangul väga hästi õigustanud,» rääkis Helle Vares. «Oleme teinud suure sammu edasi ajast, mil toitu ämbritega tassisime.»



Köögiplokk suleti remondiks juuni algul ja söögitegemine kolis selleks ajaks Jämejala kööki. Augustis, kui remonditud söökla avati, Jämejala köök suleti ning sealsed töötajad toodi üle peamajja.



Kokku kulus köögi remondiks ja seadmete ostmiseks 4,3 miljonit krooni. Haigla köögis keedetakse süüa päevas keskmiselt 450 patsiendile ning personaliliikmetele ja väljastpoolt tulnud inimestele, keda on umbkaudu 250.


Remont käib mitmes osakonnas




Sel esmaspäeval algasid remonditööd haigla A-korpuse esimesel korrusel. Remondi ajal võetakse sünnitajaid vastu erakorralise meditsiini osakonna kaudu.


Vanemämmaemand Esta Vahtra sõnul ehitatakse vastuvõturuumid suuremaks, pannakse uued uksed ja rajatakse kaldteed. «Siis on patsiente mugavam ratastooli või kanderaamiga sõidutada.» sõnas ta.



Vastremonditud ruumides leiavad endale koha ka kiirabitöötajad. Ehitus peaks lõppema detsembri alguseks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles