Kõrgliiga esindus kiikab pronksi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Sakala esiliiga meeskonna mängijad Kert Perkmann (ees) ja Taivo Lember.
Pildil on Sakala esiliiga meeskonna mängijad Kert Perkmann (ees) ja Taivo Lember. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti võistkondlikud lauatennise meistrivõistlused algasid Viljandi kõrgliiga meeskonnale laupäeval kahe võidu ja kahe kaotusega ning praegu on ta tabelis neljandal kohal.


Sakala/Kinema nime all jätkav võistkond on tänavu oma koosseisu kaasanud varem Haapsalu klubi esindanud sillamäelase Dmitri Leti. Teise nii-öelda võõrmängijana on meeskonnas lätlane Oleg Kartuzov, kes on Sakalaga koostööd teinud juba aastaid. Viljandi klubi enda kasvandikest kuuluvad kõrgliiga esindusse nagu mullugi Jaanus Allikoja ja Raini Tsäko.



Treener Peeter Allikoja sõnul lubab võistluste juhend hooaja keskel end kõrgliigas proovile panna ka madalamates liigades kaasa tegevail mängijail ning vajaduse korral nad seda võimalust ka kasutavad.



«Kui kõik meeskonna liikmed rivis püsivad, pole tarvis esiliigast mängijaid juurde tuua,» lausus ta.



Tänavustel tiitlivõistlustel näeb Allikoja reaalse eesmärgina pronksmedalit. «Enamat oodata oleks veidi liiast,» sõnas ta.



Neljast mängupäevast koosneva põhiturniiri esimese nelja matši järel oli Peeter Allikoja Viljandi kõrgliiga esindusega üldjoontes rahul.



«Alustasime põhiturniiri liiga tugevamate vastu ja teenisime kahe kaotuse juures kaks võitu. Nii et kurta pole põhjust,» rääkis ta.



Allikoja tunnistas, et oli salamisi võitu lootnud ka Tallinna Kalevi vastu, paraku tuli selles matšis 1:4 alla vanduda.



«Määravaks osutusid kaks väga tasavägisest mängust saadud kaotust,» tõdes ta, pidades silmas Dmitri Leti ja Oleg Kartuzovi 2:3 allajäämist Kalevi esireketile Aleksei Britvinile.



Neli viiesetist mängu oli ka Sakala/Kinema ja Maardu klubi matšil, ent selleski pidi Viljandi esindus külaliste 4:2 paremust tunnistama. Viiesetistest kohtumistest suutis Sakala esindusele ainsana võidupunkti tuua Oleg Kartuzov.



Treener Peeter Allikoja ütlemist mööda oleks võinud matši otsustav pööre tulla paarismänguga, kuid kahjuks see ei õnnestunud.



Võidu teenis Sakala/Kinema Narva Paemurru spordikoolilt ja Valgu Pingo / Smegi meeskonnalt.



«Neis kohtumistes olid meie mehed tugevad, kui välja arvata paarismäng Narva vastu,» nentis Allikoja.



Paarismäng osutuski seekord Viljandi esinduse suurimaks komistuskiviks. Päeva ainsa võidu saavutas Sakala/Kinema esindus selles Valgu Pingo vastu.



Eesti võistkondlikel meistrivõistlustel mängitakse tänavu peale meeste kõrgliiga veel kolmes meeste ja ühes naiste liigas. Viljandimaalt osaleb tänavu eri liigades kokku seitse meeskonda: Sakala klubi kolme koosseisu kõrval teevad kaasa Suure-Jaani valla spordiklubi Lehola 2005 kolm võistkonda ja Võhma spordiklubi esindus.



Esiliigas osalev Sakala klubi teine võistkond, kes avapäeval mängis koosseisus Taivo Lember, Kert Perkmann ja Rivo Saaremäe, alustas põhiturniiri samuti kahe võidu ja kahe kaotusega. 4:3 alistas ta Pärnu klubi Vint-90 ja 4:1 Tallinna Kalev / Seko KHV. 3:4 kaotus tuli vastu võtta Haiba ja 2:4 kaotus Haapsalu klubilt.



Kui kolme tugevama meeste liiga ja naiskondade mängud leidsid laupäeval aset Viljandi spordihoones, siis 14 kolmanda ehk rahvaliiga võistkonda kasutas Suure-Jaani spordihoone ja spordiklubi külalislahkust.



Rahvaliigas osaleb tänavu viis Viljandimaa esindust: kolm võistkonda on välja pannud Lehola 2005 ning peale nende teevad kaasa Võhma spordiklubi ja Viljandi Sakala / Särg A. A.



Et kahes alagrupis põhiturniiri alustanud kolmanda liiga võistkonnad pidasid eri arvu kohtumisi, saab nende paremusjärjestuse määrata alles teise mängupäeva järel, kui on lõppenud turniiri esimene ring.



Laupäeval võttis Suure-Jaani vald / Lehola 2005 I kolm võitu, Sakala / Särg A. A sai kolme võidu kõrvale ka ühe kaotuse, Suure-Jaani klubi teise võistkonna saagiks jäi kaks võitu ja kaks kaotust ning klubi kolmas esindus sai võidu ja kolm kaotust. Võhma esindus jäi seekord võiduta.



Klubi Lehola 2005 eestvedaja ja treeneri Antti Everti jutu järgi on rahvaliigas osalemine klubi noorematele liikmetele hea võimalus mängukogemusi ja -praktikat saada. «Meie eesmärk on aga ikka kolmandast liigast kõrgemale pääseda.»



Teist korda võõrustavad Viljandi ja Suure-Jaani klubi konkurente veebruaris. Tiitlivõistluste järgmine mängupäev on detsemberis ja viimane aprillis. Põhiturniirile järgnevad play-off- ja üleminekumängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles