Töökojad soovitavad talverehvid alla panna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümne päeva taguse lumesaju ajal võtsid juhid sel sügisel esimest korda rehvivahetustöökoja ukse taga sappa.
Kümne päeva taguse lumesaju ajal võtsid juhid sel sügisel esimest korda rehvivahetustöökoja ukse taga sappa. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Autokeskused ja rehvitöökojad soovitavad autoomanikel vahetada suverehvid kiiremas korras talviste vastu, sest jahenev ilm võib teed mõne minutiga klaasjaks muuta.


Vana-Võidu autokeskuses parajasti järjekordi pole ja juhataja Loit Kivistik kutsub juhte kiiremas korras rehve vahetama, et libeduse või tähtaja kätte jõudes poleks tormamist.



«Praegu on just õige aeg, sest ega tali taevasse jää,» kinnitas Kivistik. «Hommikuti ja õhtuti on öökülmaga juba jäidet ja suverehvidega sõita selgelt ohtlik.»



Osaühingu Aalux Trading juhatuse liikme Alar Niiluse jutu järgi on rehvivahetajatel tööd parasjagu nii palju, et tunnis panevad nad ühe soovija kirja ja teised ootavad elavas järjekorras.



«Rehvid vahetage pigem varem kui liiga hilja,» soovitas ta. Niiluse sõnul soovivad autoomanikud lamell- ja naastrehve enam-vähem võrdselt.



«Iga juht otsustagu ise, millal on õige aeg talverehvid alla panna,» lausus Lääne regionaalse maanteeameti juhtivspetsialist Allan Allik. «Mina selles küsimuses nõu ei anna, sest on alles oktoober ja libedust pole meil veel õieti olnudki.



Teedemehena mina oma teid naastrehvidega lõhkuma ei hakka.»



Naastudeta talve- ehk lamellrehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini, kuid neid on lubatud kasutada aasta läbi. Naastrehve tohib kasutada 1. oktoobrist 1. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles