Selgus maakonna parim ettelugeja

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile Viljandi linnaraamatukogus aset leidnud ettelugemispäeva maakondlikus voorus võidutses Kõpu põhikooli tüdruk Kristin Kink.


Katkendit Edgar Valteri nõiajutustusest «Iika» ette lugedes paistis õpetaja Karin Põldma õpilane Kristin Kink silma ladususe ja kõnekate žestidega.

«Tänu teie ilmekale lugemisele tahan ma ise selle raamatu kindlasti lõpuni lugeda,» kiitis osalejaid žürii liige Ivi Lillepuu Viljandi linnavalitsusest. «Loodetavasti ei jõua te minust ette ega võta kõiki raamatuid raamatukogust ära,» lisas ta.

Koos Ivi Lillepuuga hindasid lugemiskunsti Kristiina Alliksaar omavalitsuste liidust ja linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer.

Ettelugemispäev, mis oli ühtlasi Viljandi raamatukogupäevade avaüritus, osutus väga menukaks: esindatud oli 23 kooli, igast esines üks neljanda klassi õpilane. Need, kes pääsevad maakondlikule võistlusele, selgusid koolides peetud eelvoorudes.

Raamatukogu lasteosakonna spetsialisti Ülle Rüütli sõnul küsis osa õpetajaid luba kaasata võistlema rohkemgi õpilasi. «Lastele meeldib see võistlus väga ja meil on selle üle vaid hea meel,» ütles Meister.

Varasematel kordadel on Viljandimaa tublim käinud ka üle-eestilisel lõppvõistlusel, kuid tänavu jääb see ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles