Koolid ootavad külalisõpetajaid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile andis Eesti Vabariigi president koolitunni Lääne-Virumaal Haljala gümnaasiumis.
Eile andis Eesti Vabariigi president koolitunni Lääne-Virumaal Haljala gümnaasiumis. Foto: Arvet Mägi

Sel nädalal peavad Eesti õppeasutused «Tagasi kooli» nädalat, mil eri elualade esindajad annavad lastele tunde.


Algatusega on Viljandimaal liitunud 24 õppeasutust. Paljud koolid on otsustanud avada uksed külalisõpetajatele sel reedel, mil lõpeb sügisveerand, tuues põhjenduseks, et see on tavapärasest erinev päev.



«Meie tähistame reedel ka oma kooli aastapäeva ja seega on kooliga seotud inimesed väga teretulnud,» rääkis Tääksi kooli õppejuhataja Anu Mikkor.



Üldiselt on suundumus, et koolidesse pöörduvad tagasi vilistlased ja lapsevanemad, kuid Saarepeedi kool otsustas seekord õpilastega kohtuma kutsuda muid huvitavaid inimesi.



«Teisipäeval annab meil tunni tuntud muusik Indrek Kalda,» rääkis õppejuhataja Vahur Juudas. «Eelmisel nädalal käis siin Kanal 2 operaator Veiko Taluste, kes rääkis lastele oma tööst pronksiööl ja Afganistanis ning õpetas, kuidas meediaga suhelda.»



«Tagasi kooli» nädalal üles astuvad külalised löövad tavalise tunniplaani pisut sassi ning enamasti räägib igaüks oma tööst ja erialast. Teemasid on seinast seina: poliitika, sotsiaalhoolekanne, meedia, sport, politseitöö ja palju muud. Näiteks Suure-Jaani gümnaasiumi läheb kõnelema poliitik Priit Toobal ning Sürgavere koolis kohtub õpilastega sõudja Kaspar Taimsoo.



Võhma gümnaasiumi tuleb sel nädalal koguni kaheksa inimest.



«Oleme külalisõpetajad ära jaganud nädala peale nii, et neid jaguks igaks päevaks ja kõikidesse klassidesse,» selgitas õpetaja Külli Saarnik.



«Tagasi kooli» kodulehel on end kirja pannud ka Kõpu põhikool ja Ramsi lasteaed-algkool, kuid keegi pole avaldanud soovi neis tundi anda.



«Oleme rääkinud oma vilistlaste ja lapsevanematega, kuid ükski ei saa eri põhjustel kahjuks külalisõpetajaks tulla,» nentis Kõpu põhikooli direktor Linda Soots. «Et üleskutse kehtib terve nädala, võtame hea meelega vastu selle, kes avaldab soovi tulla.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles