Võhma laululava asjus lõppes kohtulik käik

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma laululava rajamise plaanidele ei saa läbi sõrmede vaadata. Linnapea Avo Põder peab hoopiski läbi nägema kõigist takistustest, mida algul lihtsana tundunud mõte on kaasa toonud.
Võhma laululava rajamise plaanidele ei saa läbi sõrmede vaadata. Linnapea Avo Põder peab hoopiski läbi nägema kõigist takistustest, mida algul lihtsana tundunud mõte on kaasa toonud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu halduskohus lõpetas Ruth Laeva ja Mati Kaasiku kaebuse Võhma linnavalitsuse otsuse asjus, mis puudutas laululava rajamist, kuid juba on kaebajad õiguskantsleri uuesti appi kutsunud.


Laev ja Kaasik leidsid, et Võhma kesklinna planeerimiseks tuleks algatada detailplaneering tulenevalt sellest, et laululava toob kaasa müranormide rikkumise ega sobi muinsuskaitsealuse tuletõrjemaja lähedusse. Linnavalitsus saatis ettepanekule keelduva vastuse, misjärel andsid Laev ja Kaasik asja kohtusse.



Oma kaebuses taotlesid nad detailplaneeringu algatamisest keeldumise tühistamist ja Võhma linnale ettekirjutuse tegemist asja uueks läbivaatamiseks.



Ruth Laev ja Mati Kaasik olid seisukohal, et detailplaneeringu algatamisest keeldumine peab olema vormistatud haldusaktina. Kaebajad leidsid, et neile kirja teel antud vastuses tegi linnavalitsus vormi- ja menetlusvigu, polnud põhjendusi ning selgitusi, ei aktsepteeritud menetlusosaliste arvamust ja nende esitatud argumente ning puudus vaidlustamisviide.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles