Head hinded tõid stipendiumi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Semjonov
Artur Semjonov Foto: Erakogu

Viljandist pärit Võrumaa kutsehariduskeskuse õpilane Artur Semjonov saab nüüd rahulikult kooli lõpetamisele keskenduda, sest pälvis hiljuti joogifirmalt 40 000 krooni suuruse stipendiumi.


«Mulle on see ikka päris suur summa, mida niisama saada ei ole kerge,» lausus kolmandal kursusel mehhatroonikat õppiv 22-aastane Artur Semjonov.



Möödunud nädalal jõudis temani rõõmus teade, et ta on saanud stipendiumi, mida annab välja joogitootja A. Le Coq koostöös Tartu kultuurkapitaliga.



Stipendiumi saab noor mees kätte kümne kuu jooksul, igas kuus 4000 krooni.


«Arvan, et see kulub enamikus ikka elu peale: rõivastele, toidule, arstikuludele ja veidi ka reisimisele,» arutles ta. «Saan nüüd rohkem õppimisele pühenduda ja tulen paremini oma asjadega toime.»



A. Le Coqi administratsioonidirektori ja stipendiumi projektijuhi Katrin Lemberi sõnul pälvis koos Artur Semjonoviga toetuse Tartu kutsehariduskeskuse teise kursuse mehhatroonikaõpilane Rainer Lodde.



Rahalise toetuse kõrval on stipendiaadil võimalik soovi korral teha ettevõttes erialast praktikat ning vaba koha olemasolu korral pärast õpinguid A. Le Coqi õlletööstuses ka tööd saada.



Artur Semjonov kinnitas, et soovib praktikavõimalust kasutada. Küsimusele, kas ta pärast kutsehariduskeskuse lõpetamist ka Viljandisse tagasi tuleb, ei osanud noormees veel vastata.



«Arvatavasti lähen elama sinna, kuhu töökoha saan. Praegusel ajal ei saa eriti pirtsakas olla,» nentis stipendiaat.



Enne kutsekooli astumist lõpetas Artur Semjonov Viljandis Valuoja põhikooli ja Jakobsoni gümnaasiumi.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles