Soomaa sai Euroopalt suurepärase tiitli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni asepresident Günter Verheugen (keskel) leidis Soomaa kaardilt üles piirkonna esindajate Merle Adamsi ja Tõnis Kortsu abiga.
Euroopa Komisjoni asepresident Günter Verheugen (keskel) leidis Soomaa kaardilt üles piirkonna esindajate Merle Adamsi ja Tõnis Kortsu abiga. Foto: Erakogu

Tänavu Eesti avastamata aarde tiitli saanud Soomaa turismipiirkonna esindajad võtsid eelmisel nädalal Brüsselis vastu auhinna, mis anti Euroopa suurepäraste sihtkohtade võistluse võitjatele.


Tseremoonia leidis aset Brüsselis korraldatud Euroopa turismi päevadel. 7.—9. oktoobrini kestnud ürituse ajal oli avatud mess, millel ennast ja oma tooteid tutvustasid kõik tunnustuse pälvinud piirkonnad.



Autasustamisel kingiti maakerakujuline auhind 22 riigi sihtkohale, kes olid tänavu osalenud Euroopa Komisjoni projektis EDEN (European Tourist Destinations of Excellence — Euroopa suurepärased turismisihtkohad).



Edaspidi võivad need paigad ja sealsed turismiettevõtted reklaamida ennast kui Euroopa Komisjoni kõrge tunnustuse saanud piirkonda.



Eestis selgitati parim sihtkoht välja kevadel Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse korraldatud võistlusel «Eesti avastamata aarded». Soomaa kandideeris seal Rohelise Jõemaa koostöökogu ettepanekul. Samal võistlusel pürgisid Eesti parimaks sihtkohaks Matsalu ja Vilsandi rahvuspark ning Viidumäe looduskaitseala.



Rohelise Jõemaa koostöökogu tegevjuhi Merle Adamsi selgitusel oligi tänavu selle võistluse peateema looduskaitsealad ja turism. Rahvusvaheline komisjon käis kõiki neid piirkondi ka kohapeal uurimas ja teenuseid proovimas.



«Kõige positiivsem hinnang oli see, et tunnustati Soomaa ettevõtjate, omavalitsuste, seltside ja looduskaitsetöötajate koostööd ning ühist tegutsemistahet,» lausus Adams. «Võistlusele välja pakutavad tooted ja teenused ei tohtinud olla vanemad kui kolm aastat, nii et ettevõtmise eesmärk oli esile tõsta just noori turismipiirkondi.»



Lisaks Merle Adamsile osalesid autasustamisel ja messil Soomaa koostöökogu esindaja Tõnis Korts, eelmisel aastal Eesti avastamata aarde tiitli pälvinud Viljandi linna avalike suhete juht Krista Kull ning Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse projektijuht Monika Karu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles