Korras krossirada paneb laste silmad särama

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11-aastase Kristiina Raba süda kuulub motospordile. Võrride võistlustelt on ta kogunud palju karikaid.
11-aastase Kristiina Raba süda kuulub motospordile. Võrride võistlustelt on ta kogunud palju karikaid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Entusiastlikud lapsevanemad rühmasid sel suvel koos oma võsukestega kõvasti tööd teha, et Suure-Jaani lähedal asuv laokil krossirada taas korralikuks treeningupaigaks muuta.


«Rada oli võssa kasvanud ja polnud enam kuigi turvaline. Nii et Sürgaveres ja ümbruskonnas noortel korralikke krossisõiduvõimalusi polnud,» nentis Kalev Raba, kelle lapsed osalevad Sürgaveres tegutsevas tehnikaringis.



Nõnda võtsidki tehnikaringi liikmed ja nende vanemad labidad, kirved ja rehad kätte.


«Lapsed on olnud väga usinad, sest kõik kibelevad sõitma. Peale selle, et garaažis masinate kallal nokitsed, tahad ju kusagil ka mootori võimu katsetada,» muheles Raba.



3000 krooniga toetas ettevõtmist vald. Selle summa eest korrastas ühe pika päeva trampliine ja hüppeid väike mullatöödeks ette nähtud traktor.



Krossirada rajati sellesse paika kolhoosi ajal.



«Kui siia lähedale kerkis laut, tekkis ehituseks liiva kaevates konarliku ja aukliku pinnasega karjäär,» meenutas Kalev Raba. «Sinna tegidki motohuvilised mehed buldooseri abil hüpetega krossiraja.»



Ringi ruumid on avatud kolmapäeva ja neljapäeva keskpäevast seitsmeni õhtul. Noori juhendab Toomas Raba, kes on juba aastaid tegutsenud ka Viljandi noorte tehnikakeskuses.



Raba sõnutsi on tehnikaring saavutanud suure populaarsuse ning selle töös osaleb nii Suure-Jaani, Olustvere kui Vastemõisa noori, nende hulgas ka kolm tütarlast.


Huvilisi oleks rohkemgi, aga praegu pole ruumipuudusel võimalik uusi liikmeid juurde võtta.



Ringis tegeldakse Toomas Raba jutu järgi põhiliselt võrride ja pitbike’ide ehk väikeste mootorrataste putitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles