Prügila keskkonnamõjude hindamise kava sai heakskiidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polli Prügila osaühing plaanib rajada jäätmekäitluskeskuse koos selle juurde kuuluva jäätmete sortimise liini ja kompostimisväljakuga. Pilt on illustratiivne.
Polli Prügila osaühing plaanib rajada jäätmekäitluskeskuse koos selle juurde kuuluva jäätmete sortimise liini ja kompostimisväljakuga. Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Keskkonnaamet kiitis heaks Karksi valda Ainja külla plaanitava Polli jäätmekäitluskeskuse keskkonnamõju hindamise (KMH) programmi.


Polli Prügila osaühing plaanib rajada jäätmekäitluskeskuse koos selle juurde kuuluva jäätmete sortimise liini ja kompostimisväljakuga ning segaolmejäätmete prügila nõuetele vastava ladestusalaga, selgub «Ametlikest Teadaannetest».

Jäätmekäitluskeskuse planeeritav võimsus on 40 000 tonni jäätmeid aastas, maksimaalne ladestatav kogus on kuni 200 000 tonni, kirjutab uudsiteagentuur BNS.

KMH läbiviija on Hendrikson & Ko osaühing.

KMH programmi heakskiitmise otsuse ning muude asjakohaste dokumentidega on võimalik tutvuda keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni Pärnu kontoris.

Polli Prügila osaühingu 40 000-kroonisest põhikaptialist kuulub 26 000 krooni mittetulundusühistu Lõuna-Eesti Olmejäätmete Ümbertöötlemise Arenduskeskus, mille liikmed on tootjavastutusorganisatsioonid Eesti Pakendiringlus, Eesti Rehviliit ja Eesti Elektroonikaromu ning jäätmekäitlusettevõtted Cleanaway, Resk ja Adelan Prügivedu. Igale liikmele kuulub mittetulundusühistust võrdselt 16,7 protsenti.

10 200 põhikapitalist kuulub Tartu linnale ning väiksemad osad veel Viljandi ja Valga linnale ning Karksi vallale.

Omavalitsustele kuulub 35 protsenti ettevõttest. Ühtlasi on omavalitsustel prügila jäätmetariifide määramisel vetoõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles