Ülimoekad masinad kergitavad õpihimu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel kursusel veoauto- ja bussijuhiks õppiv Kristjan Siimon sai eile sõiduõpetaja Ady Anijärvelt näpunäiteid, kuidas loodussõbralikku ja keerukat tehnikaimet taltsutada.
Esimesel kursusel veoauto- ja bussijuhiks õppiv Kristjan Siimon sai eile sõiduõpetaja Ady Anijärvelt näpunäiteid, kuidas loodussõbralikku ja keerukat tehnikaimet taltsutada. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Võimas. Vägev värk. Väga hea tunne on selliste masinatega õppima hakata,» rõõmustas Viljandi ühendatud kutsekeskkooli esimesel kursusel veoauto- ja bussijuhiks õppiv Kristjan Siimon.

Kooli direktor Tarmo Loodus kinnitas, et riigihankega saadud uued sõidukid on tõepoolest viimase peal. Kaks uhket Mercedes-Benzi ehk suur haagisega veoauto ning järelkäruga 18-kohaline väikebuss on juba Vana-Võidu kooli tehnomaja parklas, 44-kohaline Mercedes-Benzi buss jõuab kohale septembri lõpul.

Kutsekooli autokooli juht ja sõiduõpetaja Ady Anijärv rääkis, et sõidukitel on palju elektroonikat ning õpilastel on avastamist ohtrasti. «Hiljem tööle minnes ei pea nad end rumalana tundma,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles