Soome vilja Viljandisse ei tooda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhjanaabrite ajalehe «Turun Sanomat» andmetel tahab Soome riik tuua Eesti ladudesse 200 000 tonni sekkumiskokkuostu vilja, kuid Viljandi lattu see ei mahu.


Aktsiaseltsi Farm Plant Eesti juhataja Jyrki Virtaneni hinnangul on ainus võimalik ladustamise koht Tallinnas Muuga terminal, kuhu mahub kuni 300 000 tonni vilja.



«Meiegi oleks huvitatud, aga ladustamise mastaapide vahe on liiga suur,» lausus Virtanen. Tema sõnul on suuruselt teisel Eesti söödatootjal Farm Plantil praegu Elva ja Viljandi ladudes 30 000 tonni Eestis kokku ostetud söödavilja, laopinda aga on 40 000 tonnile. Oma ladude kõrval kasutab Farm Plant ka teiste firmade laopindu.



Soomes kasvanud vili ei mahu sealsetesse hoidlatesse ja seepärast on kavas 50—100 laevatäit vilja Eestisse tuua.



Tallinna Sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp ütles BNS-ile, et Muuga terminali poole on pöördutud ettepanekuga vilja hoiustada.



«Et vili on osa Euroopa Liidu reservist, otsustab selle, kas ja kus vilja hakatakse hoiustama, Euroopa Komisjon,» täpsustas Ratassepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles