Sõudjad said valitsuselt meistritiitli eest preemia

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja tulid Euroopa meistriks.
Kaspar Taimsoo ja Allar Raja tulid Euroopa meistriks. Foto: Rein Kilk

Kultuuriminister Laine Jänese ettepanekul andis vabariigi valitsus neljapäevasel istungil paarisaerulise kahepaadiga Euroopa meistriks tulnud sportlaste Kaspar Taimsoo ja Allar Raja ning nende treenerite Matti Killingu ja Ruth Vaari premeerimiseks 450 000 krooni.


Kaspar Taimsoo ja Allar Raja esinesid septembris Valgevenes Brestis peetud Euroopa sõudmise meistrivõistlustel suurepäraselt alates eelsõidust, mille võit viis nad kindlalt edasi finaali. Ka finaalsõitu alustasid eestlased teravalt. Nad juhtisid kuni distantsi lõpuni ning võitsid Euroopa meistrivõistluste kuldmedali kahesekundilise eduga teise koha saavutanud Šveitsi paatkonna ees.

Valitsuskabinetis kokku lepitud kriteeriumide järgi võib valitsus premeerida Eestit edukalt esindanud sportlasi Euroopa meistrivõistluse kuldmedali võitmise puhul 300 000 krooniga ning treenereid kuni poolega sportlastele määratud summast.

Kaspar Taimsoole on võidetud kuldmedal karjääri teine Euroopa meistrivõistluste medal samas paadiklassis. 2008. aastal võitis ta koos Vladimir Latiniga Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali. Allar Raja on võitnud eelmisel aastal Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali paarisaerulise neljapaadi koosseisus. Tänavu augusti lõpus võitsid Kaspar Taimsoo ja Allar Raja pronksmedali Poolas Poznanis peetud sõudmise maailmameistrivõistlustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles